Go Back   Land Rover Forum > Land Rover Specific Models > Land Rover 2 (LR2)

Land Rover 2 (LR2) Discus the LR2 here in this section


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 02-21-2015, 03:58 PM   #1
RRicker
Junior Member
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 1
Default 2008 LR2 SE starting issues

I bought my LR2 used with 43,000 miles from an infrequent driver. Aside from her being a slob, the vehicle was in surprisingly good condition, under all the dirt of course. I've put some money into it, fresh paint on the front end cap, new leather shifter and brake boots, new side vent inserts, new headliner, etc...
Recently, the check engine light came on so I brought it to the dealership. They told me the fault code was "running lean" They reset it and told me in order to find the issue and repair it, I would need to leave it with them @ $125.00/hr. To my befuddlement and dismay, I did not choose this option. The light came back on almost immediately upon leaving the dealership and it does not affect the operation so...anyways, now when I go to start it, it fails and everything starts blinking and dinging, displaying various faults like DHC fault, transmission fault, blah blah blah....subsequent attempts usually result in a normal start but what the hell is going on?

Last edited by RRicker; 02-21-2015 at 04:02 PM.
RRicker is offline   Reply With Quote
Old 02-22-2015, 01:55 AM   #2
Joey
Administrator
 
Joey's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Liberty Twp, OH
Posts: 212
Garage
Default

Welcome to the forum. Running lean is normally cause by the MAF sensor getting dirty, as far as the fault codes, have your battery tested.
__________________
This forum is not used much... please go to:

http://www.landroverworld.org/forums/index.php


Joey
Cincinnati OH
http://www.customroveraccessories.com Home of the New D2 horn buttons!

http://www.usarovers.com/ (call for Rover parts ask for Nathan 502-222-5859)

Rover Radio issues or IPOD Adapters http://home.valornet.com/splacket/index.htm

EAS fault http://www.rswsolutions.com

When working with GEMS vehicles. Never try to locate a misfire by pulling plug leads off - pull the injector connector instead. Otherwise you can blow up the ECU.

Secondly never swap ECUs between vehicles to test them, because both vehicles and ECUs may stop working, and you'll have to have them all reset by a franchised LR dealer (ouch!).
Joey is offline   Reply With Quote
Old 10-26-2015, 04:25 AM   #3
rickyanderson
Junior Member
 
Join Date: Oct 2015
Age: 32
Posts: 1
Default

when i Frequently start my car.. it get heated and does not response!
__________________
Range Rover Vogue Petrol Hire
rickyanderson is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 07:45 AM.


Sponsor Ads

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.

Garage vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.